Foto: Hans O. Nyborg

Som Hangar.no kunne melde 30. november har Norwegian bestemt seg for å trekke seg ut av Argentina.

LES OGSÅ: NORWEGIAN I FERD MED Å TREKKE SEG UT AV ARGENTINA

Norwegianskriver i en pressemelding onsdag at selskapet har signert en avtale om å selge datterselskapet Norwegian Air Argentina (NAA) til JetSMART Airlines.

– Dette er et viktig grep for å igjen kunne bli lønnsomme, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

JetSMART vil ta over driften av NAA med umiddelbar virkning. JetSMART vil fortsette å fly NAAs ruter fra Aeroparque flyplass. Partene forventer at integrasjonsprosessen vil ta noen måneder og at Norwegians varemerke vil bli faset ut av det argentinske innenriksnettverket i løpet av denne perioden. I løpet av det neste halvåret vil de tre Boeing 737 800-flyene som betjenes av NAA bli erstattet av JetSMART sine egne Airbus A320-fly. De tre Boeing 737 800-flyene vil så returnere til Norwegians europeiske nettverk.

– Norwegian er i en fase hvor selskapet går fra vekst til lønnsomhet. Nå tar vi alle nødvendige grep for å sikre at Norwegian er godt posisjonert fremover. I løpet av de siste månedene har vi gjort viktige endringer i rutenettet vårt for å sikre langsiktig lønnsomhet. Det har vist seg vanskelig å oppnå tilfredsstillende lønnsomhet for datterselskapet i Argentina, gitt den generelle situasjonen i landet. De fleste kostnadene er i dollar, men vi får inntekter i pesos. Den kraftige svekkelsen av pesoen mot dollar har skapt et betydelig gap mellom kostnader og inntekter, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

– Avtalen vi har signert med JetSMART sikrer at det vi har bygget opp i Argentina de siste to årene videreføres. Nå blir de to nyeste flyselskapene i Argentina en sterkere kombinert enhet. Sammen vil de ha cirka 10 prosent av innenriks-markedet og bli den tredje største operatøren i landet, fortsetter han. 

– Vi er veldig glade for å kunne slå sammen Norwegian Air Argentina og JetSMART. JetSMART har en visjon om å bli det ledende ultra-lavpris flyselskapet i Sør-Amerika. Takket være denne avtalen vil vi fortsette å tilby rimelige flyreiser til våre kunder både fra Aeroparque flyplass og El Palomar flyplass, sier Estuardo Ortiz, konsernsjef i JetSMART.

ANNONSE
Forrige artikkelUSA: Nødsklie falt ned i hage – Ble utløst og løsnet fra Boeing 767
Neste artikkelRyanair legger ned base på Stockholm Skavsta