Flyselskapet Norwegian etterlyser nå samme støtten fra norske myndigheter, som det SAS har fått fra henholdsvis Danmark og Sverige.

– Nå har svenske og danske myndigheter kommet med en betydelig redningspakke til SAS i form av likviditet som gjør det mye enklere for Norwegians største konkurrent å komme seg gjennom denne krisen, sier konsernsjef i Norwegian Jacob Schram.

Norwegian har på samme måte som SAS måtte permittere en stor andel av sine ansatte, og kutte nær 90 prosent av selskapets flyvninger.

– Norwegian er et norsk selskap som trenger tilsvarende hjelp fra norske myndigheter for å kunne trygge norske arbeidsplasser, infrastruktur og verdiskaping. Vi er glade for at regjering og Storting har sagt de vil gjøre alt som er nødvendig for å redde norske selskaper og norske arbeidsplasser gjennom denne krisen og vi håper nå at det raskt kommer tilsvarende tiltak for Norwegian i form av en kredittfasilitet, legger Schram til.

Norske myndigheter har så langt ikke kommet med noen lånegarantier til Norwegian eller Widerøe, på samme måten som danske og svenske myndigheter har gjort overfor SAS.

ANNONSE
Forrige artikkelDanmark og Sverige gir SAS lånegarantier for å overleve
Neste artikkelIcelandair kutter kapasitet i markedet