2.1 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Norwegian dropper MAX-flyene frem til neste sommer

Selv om både amerikanske FAA og europeiske EASA nå godkjenner 737 MAX for flyvninger igjen, velger Norwegian å vente med å ta flytypen i bruk. I følge E24 skal selskapet avvente å ta flyene i bruk til tidligst april neste år.

Det samme gjelder for den simulatortreningen pilotene i selskapet må gjennomgå, før de kan sette seg inn i et MAX fly og ta av.

– Vi har ikke behov for disse flyene nå og vi ønsker ikke å gjennomføre simulatortrening for pilotene før tidligst neste år fordi det innebærer betydelige kostnader sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24.

EASA tror de vil kunne ha en godkjennelse for flytypen klar i løpet av november eller desember måned, men har fortsatt et krav overfor Boeing om at det innen 2022 må installeres en ekstra sensor på flytypen.

FAA i USA er nå inne i høringsrunden rundt en godkjennelse, når denne er over er det ventet at godkjennelsen for å bruke MAX-flyene vil komme i USA før året er omme.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Bekreftet: Qatar Airways kvitter seg med halvparten av A380-flyene

Redaksjonen

SAS-sjefen slutter i selskapet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer