Foto: Hans O. Nyborg

BOC Aviation som er en av eierne i flyselskapet Norwegian, velger nå å dumpe aksjer i selskapet.

I en børsmelding på Oslo Børs skriver det kinesisk-kontrollerte selskapet

” BOC Aviation Limited (“BOC Aviation”) solgte i dag 38 874 417 aksjer i Norwegian Air Shuttle ASA (“NAS” eller “selskapet”), som en konsekvens av dette vil BOC Aviation nå eie 182 122 301 aksjer i NAS, som representerer 4,92% av utestående aksjer og stemmer i NAS. Før fullføringen av dagens salg hadde BOC Aviation 220 996 718 aksjer og stemmer i NAS, og kontrollerende selskaper i BOC Aviation hadde ingen andre aksjer eller stemmer i NAS. BOC Aviation er et selskap kontrollert av Sky Splendor Limited, som igjen kontrolleres av Bank of China Group Investment Limited, som igjen kontrolleres av Bank of China Limited, som igjen kontrolleres av Central Huijin Investment Ltd, som igjen er kontrollert av China Investment Corporation som eies av regjeringen i Folkerepublikken Kina.

Dermed sitter det kinesiske leasingselskapet igjen med under fem prosent av aksjene i flyselskapet.

I følge E24 har selskapet eid aksjene som nå selges siden mai måned.

Nyheten kommer kort tid etter at det ble kjent at en annen av flyselskapets eiere, leasingselskapet AerCap også har solgt seg ned i eierandeler i Norwegian.

Leasingselskapet BOC Aviation kvitter seg nå med nær 39 millioner aksjer i Norwegian. Det står ikke noe i meldingen om hvem som har kjøpt aksjene til kineserne.

ANNONSE
Forrige artikkelSelger unna 10 Airbus-fly, og leier tilbake 737 MAX
Neste artikkelForlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år