11.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Inger Bjørndal Foss

Norwegian får hentet hjem strandet 737 MAX innen få dager

Flyselskapet Norwegian får trolig hentet hjem Boeing 737 MAX flyet som står strandet i Iran, innen få dager. I følge selskapet selv er det nå på vei en helt ny motor som skal byttes på flyet.

Det var 14. desember at flyet på tur mellom Dubai og Oslo fikk tekniske problemer med den ene av to motorer. Pilotene fikk landet flyet i Shiraz i Iran, hvor samtlige passasjerer ble hentet hjem med ett annet fly.

På grunn av de amerikanske sanksjonene mot Iran har det vist seg svært vanskelig for Norwegian å få hentet en ny motor til flyet. USA krever at det må godkjennes fra amerikanske myndigheter dersom et produkt er produsert med mer enn 10 prosent amerikanske deler, ved import til Iran.

Nå forventer Norwegian seg at dette skal løse seg og håper å ha flyet tilbake i Skandinavia i løpet av få dager, trolig starten av neste uke, melder nyhetsbyrået Reuters.

I følge en talsperson for Norwegian har papirarbeidet rundt å få motoren til Iran og flyet reparert tatt mye lengre tid enn beregnet, mest ettersom selskapet har måtte sette seg inn i en rekke lover og regler i Iran som har vært ukjente for flyselskapet ettersom de ikke opererer der til vanlig.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer