Norwegian fikk ny AOC-lisens – Lanserer Norwegian Air Sweden

Flyselskapet Norwegian har sikret seg AOC-lisens i Sverige. Onsdag landet det første Boeing 737 MAX 8 flyet som skal inngå som fly i flåten til Norwegian Air Sweden (NSE).

– Vi er glade for å få en svensk AOC på plass. Med et sterkere fotfeste i Skandinavia kan vi få tilgang til flere trafikkrettigheter og lansere nye direkteruter som aldri har blitt flydd før. Arlanda kan bli et stort internasjonalt knutepunkt for flyreiser mellom Asia og Nord-Amerika, men det krever en mer luftfartsvennlig politikk og konkurranse på like vilkår, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet skriver i en pressemelding at hovedkontoret nå vil begynne å søke om trafikkrettigheter, inkludert en søknad til US Department of Transportation (DOT), slik at Norwegian Air Sweden kan fly til USA.

I følge pressemeldingen er det nye 737 MAX-8 flyet det første Norwegian-flyet med svensk registrering, SE-RTA. Det er ikke helt riktig ettersom flyselskapet har fløyet en periode med MD-80 fly, på svensk register.  Det skjedde i forbindelse med at Norwegian kjøpte opp Nordic Airlink fra Finnair i 2008. Totalt fløy selskapet åtte MD-82 og MD83 som ble arvet i kjøpet.

I tillegg har selskapet fløyet Boeing 737-800 under svensk register.

Dagens MAX-fly med svensk registrering kom direkte fra fabrikken i Seattle og landet på Stockholm Arlanda.

 

ANNONSE
Forrige artikkelUSA: Første flygende Boeing 777X nærmer seg å bli ferdig
Neste artikkelMann overkjørt av Aeroflot-fly på rullebane i Moskva