Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november

Foto: Hans O. Nyborg

Norwegian hadde 1,3 millioner passasjerer og en fyllingsgrad på 82,3 prosent i november. Norwegian opplever fortsatt god etterspørsel etter flyreiser.

– Jeg er godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder. Vi har tilpasset kapasiteten betydelig for å møte variasjoner i etterspørselen om vinteren. Vi er særlig fornøyde med den høye fyllingsgraden på 82,3 prosent, tre prosentpoeng høyere enn i november i fjor. I tillegg er vi helt i toppskiktet på regularitet, og i november gjennomførte vi så godt som alle våre nesten 10 000 flyvninger, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

I følge flyselskapet var regulariteten rekordhøy med 99,9 prosent av alle oppsatte flyvninger som ble gjennomført på rett avgangstid eller landingstid.

I forhold til oktober måned hadde selskapet en nedgang på to prosent i antall passasjerer. Det må ses i lys av en betydelig reduksjon i kapasiteten i lavsesong heter det i en pressemelding.

Kapasiteten (ASK) var 2 004 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 650 millioner setekilometer. I november hadde Norwegian i gjennomsnitt 66 fly i drift, og 99,9 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var med 86,8 prosent fortsatt høy i november.

Flyselskapet har nylig lansert rutene for kommende sommersesong og sier at disse er tatt godt i mot av passasjerene.

– I Norwegian ser vi en fortsatt sterk etterspørsel etter flyreiser. Mange av kundene våre benyttet seg av den siste salgskampanjen vår for å bestille sin neste reise. Sommerrutene som vi nylig lanserte, har blitt godt tatt imot, og vi legger merke til at våre reisende har begynt å planlegge flyturene sine for 2024, tidligere enn i fjor, sier Karlsen.

ANNONSE
Forrige artikkel14 personer skadd i turbulens på Emirates A380
Neste artikkelSAS måtte ut med 953 millioner svenske kroner på wet-leasing