Norwegian fløy 2,2 millioner passasjerer i juni

Flyselskapet Norwegian hadde 2 245 735 passasjerer i juni måned.

Dette er en økning i Norwegians passasjertall på 11 prosent sammenlignet med juni i fjor.

– Jeg er glad for den tosifrede prosentveksten i passasjerer for Norwegian sammenlignet med juni i fjor. Norwegian har hatt en liten nedgang i inntekt per passasjerkilometer og fyllingsgrad, først og fremst på grunn av en vesentlig kapasitetsøkning på de lengre flyvningene. Vi ser frem til å fly et økende antall kunder når de skal på sommerferie i år, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Kapasiteten (ASK) var 3 706 millioner setekilometer, som er opp 18 prosent fra samme periode i fjor. Faktisk passasjertrafikk (RPK) var 3 126 millioner setekilometer, opp 16 prosent fra juni 2023. Fyllingsgraden forbedret seg i forhold til april og mai, mens den var ned ett prosentpoeng fra juni 2023.

I juni ble 99,4 prosent av oppsatte flyvninger gjennomført. Punktligheten, målt i andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var på 75,0 prosent, ned 1,4 prosentpoeng fra juni i fjor. 96 prosent av samtlige flyvninger ankom innen 60 minutter etter oppsatt tid. Selskapet hadde i gjennomsnitt 86 fly i drift i juni i år.

ANNONSE
Forrige artikkelÅpner for å gi direktetildeling av luftambulanse drift
Neste artikkelNorwegian varsler redusert driftsresultat for 2024