Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Norwegian skriver i en pressemelding i formiddag at selskapet nå gjør kutt i sitt ruteprogram på grunn av covid-19.

Flyselskapet var først klare på at det ikke var tegn til reduksjon i antall bestillinger på flybilletter, men skriver nå at de siste dagene har det vært en nedgang i etterspørselen på enkeltruter.

Dette gjelder spesielt på flygninger noe frem i tid, mens bestilling av reiser i nær framtid er mindre påvirket. Selskapet skriver at de har besluttet å kansellere 22 langdistanseflygninger mellom Europa og USA i tidsrommet 28. mars til 5. mai. Norwegian har få flygninger til Nord-Italia og andre regioner som er kraftig berørt av viruset.

I pressemeldingen går det frem at selskapet haren større andel av ferie- og fritidsreiser som ser ut til å være mindre påvirket enn forretningsreiser. Norwegian har allerede redusert kapasiteten med opp mot 15 prosent i 2020. Selskapet følger utviklingen tett og vurderer løpende eventuelle andre justeringer i ruteprogrammet.

Kunder som blir berørt vil bli kontaktet direkte og få tilbud om alternative reisetidspunkt.

På grunn av usikkerheten omkring etterspørselen fremover, trekker Norwegian den finansielle guidingen fra 13. februar 2020. På nåværende tidspunkt er det ikke mulig å forutse hvordan selskapet fullt ut blir påvirket av virussituasjonen.

ANNONSE
Forrige artikkelBritiske Flybe er konkurs – Kaos på britiske flyplasser
Neste artikkelAirbus største kunde på 330neo vil utsette leveransene – Kan bety kutt i produksjonen