Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Norwegian i sluttfasen rundt forhandlinger med Boeing om kompensasjon for MAX-trøbbel

Flyselskapet Norwegian er i siste fase av forhandlinger med flyprodusenten rundt kompensasjon for at 737 MAX-flyene har stått på bakken siden mars i år.

Det kommer frem i en podcast som DNB produserer melder Dagens Næringsliv.

Det er fungerende konsernsjef i selskapet, Geir Karlsen som sier i podcasten at forhndlingene nå nærmer seg slutten, og at det er komplisert ettersom Boeing både sliter med at flytypen ikke får fly, og leveringsdatoer for nye MAX-fly er forbigått i flere omganger.

I tillegg er det stor usikkerhet når MAX-flyene kan leveres til selskap verden over igjen. I dag står det i følge Karlsen mellom 12 og 15 MAX-fly lagret i Seattle og Moses Lake som skal etter planen leveres til selskapet.

Norwegian har i dag rundt 35 fly for lite til å gjennomføre ønsket sommersesong i 2020, og ut i fra det selskapet har fått av informasjon fra Boeing og FAA kommer godkjenning på MAX-flyene i midten av januar for USA. For Europa blir dette trolig i midten av februar, og så trenger selskapet seks til åtte uker for å få sine fly klare igjen. Vi snakker fort april eller mai før MAX-flyene til Norwegian dermed er i luften igjen.

Andre nyheter

Ryanair i ferd med å inngå kontrakt om kjøp av flere MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Første MAX-flyene er godkjent for å fly

Hans Olav Nyborg

Stanser utbetaling av refusjon gjennom reisebyråer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer