Foto: Hans Olav Nyborg

Norwegian er tildelt en fireårig avtale for forsvarssektorens flyreiser i Norge og Norden. Avtalen har en totalverdi på om lag én milliard kroner.

– Avtalen omfatter rundt 250.000 reiser årlig for ansatte i Forsvaret, Forsvarsdepartementet og Forsvarsmateriell, skriver Norwegian i en pressemelding onsdag morgen.

– Vi er svært glade for å kunne øke tilbudet vårt i Nord-Norge. Det vil blant annet gi våre nordnorske kunder en større fleksibilitet med langt flere avganger og ruter, og muligheter for sømløs videreforbindelse ut i Europa. Nord-Norge er et viktig marked for oss og tilbudet blir langt bedre fra og med neste år, sier Magnus Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

 I avtaleperioden skal Norwegian erstatte vanlig drivstoff med fossilfritt flydrivstoff for en betydelig andel av forbruket knyttet til forsvarssektorens flyreiser. Samlet for fireårsperioden vil Norwegian bytte ut opptil fire millioner liter fossilt drivstoff og redusere CO2-utslipp med om lag 10 000 tonn.

– Vi ser frem til å få på plass Norwegian som leverandør av flyreiser til forsvarssektoren i Norge og Norden. Det legges opp til et rutetilbud som dekker våre behov på viktige destinasjoner. Norwegian vil bidra til å dekke behovene for flyreiser på en god måte. Jeg er glad for at Norwegian er ambisiøse og har strukket seg langt for å innfri våre ønsker om bærekraftige løsninger, sier Lars-Christian Aamodt, generalmajor og sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon.

Forsvarskontrakten trer i kraft fra første kvartal i 2024, og gjelder for fire år. 

ANNONSE
Forrige artikkelTUI-fly tok en mellomlanding i Tunis på vei mellom Italia og England
Neste artikkelStord lufthavn får flyforbindelse til Oslo igjen fra 1. september