Norwegian innstiller flyginger til og fra Tel Aviv fram til desember

Foto: Hans Olav Nyborg

Norwegian innstiller alle flyginger fra København og Stockholm til Tel Aviv i Israel til og med 19. desember 2023.

– Vi kontakter berørte passasjerer direkte og fortsetter å jobbe med å finne løsninger for passasjerer som befinner seg i Israel, skriver pressevakt Anna-Lena Nordling i Norwegian i en epost til NTB.

Beslutningen kommer etter at selskapet først besluttet å innstille flygninger fram til og med midten av oktober, der årsaken var situasjonen i Israel.

Utenriksdepartementet har skjerpet reiserådene for Israel og Palestina etter at det brøt ut krig der i helgen. Departementet har registrert i underkant av 500 norske borgere i Israel og i underkant av 100 i Palestina.

UD opplyser at de har begrensede muligheter for å hjelpe norske borgere i området og oppfordrer reisende som vil hjem, til å ta kontakt med flyselskapet og sine forsikringsselskaper.

Hamas innledet lørdag morgen et storstilt angrep mot Israel, hvor tusenvis av raketter fløy over grensen fra Gaza mot det sørvestasiatiske landet. Samtidig gikk militante Hamas-krigere inn i Israel og angrep både sivile og militære mål. Israelerne svarte med angrep mot Gaza.

ANNONSE
Forrige artikkelRekord igjen for airBaltic i antall passasjerer for en måned
Neste artikkelNorsk reisefølge på 190 personer på vei fra Sør-Israel til Oslo