Foto: Hans Olav Nyborg

Drivstoffutgiftene synker og flybillettene har aldri vært priset høyere, men Norwegian har ingen planer om å senke prisene.

Norwegian la fredag fram et stort underskudd for vinteren som var, men konsernsjef Geir Karlsen ser lyst på situasjonen før sommerens høysesong.

Kostnadene for å fylle opp tanken har falt kraftig siden starten av året, samtidig som flybilletter for den viktige høysesongen i juni, juli og august selges til langt høyere priser enn i fjor, opp mot 25 prosent dyrere, skriver Dagens Næringsliv.

Etter det DN erfarer, er allerede rundt halvparten av Norwegians billetter på sommerens avganger allerede solgt, og det er langt bedre enn på samme tid i fjor. Prisene er rekordhøye, og Karlsen tror ikke prisnivået på billettene vil falle med det første.

Karlsen sier at Norwegian skal være «disiplinert», som han kaller det, og ikke falle for fristelsen til å lempe ut billigbilletter. Heller ikke høy inflasjon eller rentehevinger gir grunn til uro.

– Billettprisene bestemmes av markedet. Om de kommer ned på grunn av drivstoffprisen, det gjenstår å se, sier Karlsen.

Ifølge avisen kan Norwegian spare rundt 20 prosent av det analytikerne har regnet ut at selskapet vil bruke på drivstoff i år, noe som betyr en besparelse på mellom 500 millioner kroner og én milliard kroner om dagens prisnivå holder seg ut året.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelBestiller ytterligere syv Airbus A320neo
Neste artikkelÅpnet nytt spisested på Oslo lufthavn