Norwegian kansellerer irsk AOC-lisens

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Norwegian skal ha gått for valget å kansellere sin irske AOC-driftslisens, og levere denne tilbake til det irske luftfartstilsynet. I følge avisen The Irish Independent som melder dette, skal selskapet ha valgt å kansellere lisensen til tross for at den irske retten som har avgjort konkursbeskyttelsen i Irland var klare på at en opprettholdelse av den irske basen for Norwegian Air International var essensiell for flyselskapets overlevelse.

Norwegian skal i følge avisen starte nedbemanning av basen med 50 ansatte i Irland. De ansatte skal ha fått beskjed fra Norwegian sentralt at selskapet nå reduserer antallet AOC-lisenser fra dagens fem til kun å ha to slike driftslisenser fremover.

Den ene AOC-lisensen er den selskapet har i Norge, mens den andre er den selskapet har i Sverige. AOC-lisensen i Sverige er viktig å beholde slik at Norwegian både har en slik lisens i EU og den i Norge, utenfor EU.

Norwegian har allerede startet prosessen med å flytte sine irskregistrerte fly fra Irland til Norge.

Til avisen sier Norwegian at det ikke planlegger å lukke helt ned når det gjelder Norwegian Air International. I følge den irske avisen hevder kilder den har snakket med at opprettholdelse av det irske selskapet kun skjer frem til selskapet får godkjennelse i september på å selge billetter gjennom Norwegian Air Sweden.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Hva skjedde med Norwegians første Boeing 737-fly
Neste artikkelGeir Karlsen ny konsernsjef i Norwegian