Hangar.no
Internasjonalt

Norwegian kutter ruter fra Irland og Skottland

Flyselskapet Norwegian bremser ned ruter fra både Irland og Skottland kommende vinter. Til tross for tidligere optimistiske tall, er det til slutt lav etterspørsel etter selskapets rutetilbud som gjør at det kommer kutt.

Først ut er kansellering av ruten fra Cork og Shannon i Irland til Providence i USA. Norwegian bekrefter at selskapet kutter disse rutene fra november i år til mars neste år.

Det faller i dårlig smak hos flyplassoperatøren DAA som driver de to irske flyplassene. I følge Irish Times skal flyplassledelsen ha gjort alt som står i deres makt for å få Norwegian til å opprettholde rutene, uten at det nå ser ut til å hjelpe.

Norwegian startet å fly fra de to irske byene sommeren 2017. Rutene blir opprettholdt for i sommer, men Norwegian sier i en kommentar at det i vintersesongen er for lavt belegg til at det går å oppretteholde rutene med inntjening.

Selskapet har valgt å oppjustere ruten mellom Shannon og New York med fire flyvninger i uken.

I tillegg til kuttene i Irland kommer også nyheten om at det blir kutt fra Edinburgh i Skottland. Ruten fra denne byen til Providence i USA blir stanset i oktober.

Her har også Norwegian i følge avisen The Scotsman en for lav etterspørsel, og selskapet skylder også på at skotske myndigheter har trukket seg fra et forslag om å halvere passasjeravgiften i landet.

Skotske myndigheter hadde planer om å halvere passasjeravgifter på flyreiser til USA fra 75 pund til 37.50 pund per passasjer. Dette er nå lagt på is.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største

Krever privatfly utlevert fra Singapore etter finansskandale i Malaysia