Foto: Norwegian

Flyselskapet Norwegian fornyer nå designet som pryder selskapets haleparti på flyene. Fortsatt skal halene vise frem kjente mennesker, men nå med oppdatert design.

Oppdateringen kommer i anledning at det i år er 20 år siden flyselskapet startet egne operasjoner med Boeing 737.

– Vi er veldig glade for å vise frem det første flyet med nytt design. Haleheltene har vært med oss fra 2002, og menneskene som preger flyene er godt kjent og vekker stort engasjement hos våre kunder. Det nye designet er en del av selskapets jubileumsfeiring i år, sier Christoffer Sundby, konserndirektør for marked, salg og kundeservice i Norwegian.  

Norwegian startet med Thor Heyerdal på sitt aller første Boeing 737-300 fly i 2002, etterfulgt av Sonja Henie, Fridtjof Nansen og Roald Amundsen. Den gang med skrift i gull og portretter av heltene som prydet halene.

Under monteringen av halehelten Wenche Foss – Foto: Norwegian

En noe revidert versjon ble så laget da selskapet mottok sin aller første Boeing 737-800 i 2008 med Edvard Grieg på halepartiet,

Da Norwegian mottok sin første innkjøpte Boeing 737-800 i 2009, kom Erik Bye med ett nytt og revidert design på halepartiet, der heltene nå fikk en delvis blå bakgrunn og en tekst som var byttet fra gull til hvitt.

Nå kommer en moderne illustrasjon i rødt, hvitt og blått som erstatter dagens bilde, og det er lagt til flere detaljer som også sier noe om heltens virke og liv.

Wenche Foss er den første halehelten i ny drakt, og snart følger Max Manus, Anne Cath. Vestly, Gidsken Jakobsen etter. Av de andre nordiske heltene er Greta Garbo, Knud Rasmussen og Minna Canth blant de første med nytt design.   

Slik har haleheltene sett ut grafisk på halepartiene til Norwegian side 2009. Foto: Hans O. Nyborg

Monteringen av en halehelt tar rundt ett nattskift for å få plass. Begge sider av haleroret skal dekoreres og bildet rulles på som tapetruller.

Den nye illustrasjonen inneholder flere detaljer enn bildet det erstatter. Tidligere har halene kun blitt preget av portrettet av vedkommende, mens i det nye designet får blant annet Wenche Foss illustrasjon også Nationaltheatret i bakgrunnen, mens det på Gidsken Jacobsen er lagt til et fly, og med Max Manus dukker slottet og Nordmarka opp.   

Norwegian har i sommer omkring 70 fly i ordinærrutetrafikk, og øker dette til omkring 80 for sommeren 2023. Flyene vil i tur og orden påføres nytt design av selskapets tekniske avdeling. Norwegian skal omdekorere rundt 20-30 halepartiert i året for å få alle endret.

I følge selskapet skal også hvite halepartier nå få på plass halehelter.

ANNONSE
Forrige artikkelBildeserie: Norwegians haledesign gjennom tidene
Neste artikkelApollo varsler krav mot SAS