Foto: Hans O. Nyborg

Norwegian skal sammen med en kinesisk bank etablere ett nytt leasingselskap.

Hensikten med det felleseide selskapet er å finansiere, eie og lease ut fly som Norwegian har bestilt. Det vil styrke Norwegians finansielle situasjon betydelig. I første omgang omfatter avtalen i 27 fly av typen Airbus A320 neo som skal leveres fra 2020 til 2023.

China Construction Bank Leasing International DAC er et heleid datterselskap av China Construction Bank Corporation, verdens neste største bank. Selskapet vil være majoritetseier med 70 prosent i det nye selskapet, mens Norwegian, gjennom sitt heleide datterselskap Arctic Aviation Assets, vil eie de resterende 30 prosent. China Construction Bank vil også finansiere flyene som nå overføres til det felleseide selskapet. Den nye avtalen vil styrke Norwegians egenkapital og redusere selskapets finansielle forpliktelser med 13,7 milliarder kroner basert på dagens kurs.

– Etter å ha forhandlet i flere måneder er jeg veldig godt fornøyd med at vi nå kan offentliggjøre avtalen vi har inngått med China Construction Bank om et felles eierselskap for 27 fly av typen Airbus A320 neo. Avtalen vil bidra betydelig til å redusere våre ekstisterende og framtidige finansielle forpliktelser. Dette er et av mange viktige tiltak for at Norwegian skal kunne levere på strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør Geir Karlsen.

– Vi har i løpet av det siste året utviklet et godt forhold til Norwegian, som også inkluderer to tidligere utførte transaksjoner. Vi ser fram til å fortsette å bygge videre på dette samarbeidet ved å etablere dette felles eierselskapet for fly, sier Kevin Mi, leder for luftfart i China Construction Bank Leasing International.

– Jeg er overbevist om at en profesjonell og økonomisk sterk partner som China Construction Bank vil være en utmerket partner for Norwegian framover. Selskapet vi nå har etablert sammen er et viktig første skritt på veien til å bygge et sterkt strategisk partnerskap mellom våre to selskaper, fortsetter Karlsen. 

ANNONSE
Forrige artikkelSpanske myndigheter velger å skjule hendelsesrapport for offentligheten
Neste artikkelMå utsette leveranse av de første flyene for sjette gang