Hangar.no
Foto: Hangar.no
Norge

Norwegian: Må bytte ut alle Dreamliner-motorer

Flyselskapet Norwegian har valgt å bytte ut samtlige av sine Trent 1000 motorer på dagens flåte med Boeing 787 Dreamliner-fly. Flyselskapet skal bytte ut motorene på de 21 flyene som er levert fra Boeing så langt. De 11 nye flyene av denne typen som er på vei til flåten får alle de nye Trent 1000 TEN motoren.

Norwegian er langt fra det eneste flyselskapet som har måtte ta et valg rundt motortypen Trent 1000. Høsten 2017 har mediene verden over florert av nyhetene om at motoren har feil som gjør at de må enten bygges om eller byttes helt ut.

Det japanske flyselskapet ANA var det første selskapet som opplevde problemer med Rolls Royce motorene sommeren 2016. Problemer med viftebladene som ble utslitt på rekordtid tok både flyselskap og produsenten på senga.

Siden har både Air New Zealand og Virgin Atlantic måtte sette flere av sine Dreamliner-fly på bakken som følger av at motorene har sluttet å virke. I enkelte tilfeller også har deler løsnet og ødelagt deler av motorene under flyvning.

I følge Finansavisen som melder om Norwegians motorbytte først, har flyselskapet valgt en løsning hvor alle motorene byttes ut med den nye typen. Flyselskapet vil ikke kommentere hva som blir mellomlegget for bytte av motorene til Trent 1000 TEN. NTB melder i dag at totalprisen for motorbytte kan være i størrelsesorden 6.8 milliarder kroner.

Samtlige Dreamlinere hos Norwegian skal ha fått reservert tid for skifte av motorer.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Tidligere SAS-Dash 8 fikk problemer med nesehjulet i Peru

Hans Olav Nyborg

Loganair presenterer strikkeinstallasjon på Bergen lufthavn til støtte for strikkefestival

Jan-Kåre Folstad

Worldwide Flight Services skal drive sjømatsenteret ved Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg