Flyselskapet Norwegian må kansellere rundt to avganger som skal lande på London Gatwick de neste dagene. Årsaken er at et utbrudd av coronasmitte har ført til reduksjon av flygeledertjenestene ved flyplassen.

I følge Dagbladet vil det fra og med onsdag bli avlysninger på rutene mellom London og Oslo, København og Stockholm. Hvor mange Oslo-flyvninger som rammes er usikkert, og det kan være snakk om få eller ingen, ifølge flyselskapet.

– Vi vil gi kundene beskjed så snart vi har kabalen klar. Målet er at dette skal få så få konsekvenser for kundene som mulig, sier Norwegians pressevakt Eline Skari til Dagbladet tirsdag.

Hver tredje ansatt i Gatwicks flygekontrolltjeneste skal være smittet i følge Irish Times. Flyplassen har normalt 800 flyvninger om dagen.

Avisen skriver at som det største flyselskapet på Gatwick, vil easyjet bære hovedtyngden av kanselleringene. British Airways, Ryanair, Tui, Vueling og Wizz Air forventes også å være blant andre flyselskaper hvor en rekke flyvninger vil bli påvirket.

ANNONSE
Forrige artikkelWizz Air etablerer seg på Stockholm Arlanda
Neste artikkelWiderøe mister handlingkontrakt for SAS på seks flyplasser