Norwegian og Widerøe lanserer et samarbeide med gjennomgående billetter hos begge selskapers bookingsider. Kundene hos selskapet skal nå kunne bestille billetter hos både Norwegian og hos Widerøe og komme seg videre innen samme bestillingen.

Samarbeidet mellom flyselskapene ble lansert i juli 2022. I første omgang har samarbeidet omfattet gjennomgående billetter ved reiser innenlands og til Storbritannia og Spania. Gjennomgående flybilletter kan i dag kjøpes på Widerøes nettsider og hos reisebyråer. Med denne lanseringen tar selskapene et stort steg videre, og i fremtiden vil ytterligere produkter og tjenester inkluderes. Dette gjelder blant annet ungdomsbilletter og bestillingsmuligheter fra Norwegians nettsider og mobilapp. Transport av dyr er i dag ikke omfattet av samarbeidet, og må håndteres som tidligere med enkeltbestillinger hos de respektive selskapene.

– Norge er et svært viktig marked for både Norwegian og Widerøe, og mange av passasjerene våre benytter seg av begge selskapene når de reiser. Derfor ønsker vi å legge til rette for at våre felles passasjerer får en forenklet reisehverdag, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Samarbeidet gjør reiser på tvers av rutenettverkene enklere fordi man nå kan bestille én gjennomgående billett. Bagasje vil også være innsjekket hele veien fra avgangs- til ankomststedet. Widerøe flyr i hele det norske kortbane- og regionalnettet, og Norwegian er en stor aktør på de større flyplassene i landet. I tillegg flyr Norwegian til mange destinasjoner i Europa. En svært stor andel av norske flypassasjerer er avhengig av både Norwegian og Widerøe for å komme fram til reisemålet sitt.

Et fåtall flyplasser, Bilbao, Burgas, Ibiza, Palanga og Varna, omfattes ennå ikke av samarbeidet på grunn av systembegrensninger. Planen er at også disse skal være på plass innen neste år.

ANNONSE
Forrige artikkel16 millioner reisende i april for Ryanair
Neste artikkelLa press på Nygård – Ville ha svar om Moss lufthavn Rygge