Hangar.no
Tromsø lufthavn - Foto: Hans O. Nyborg

Norwegian-pilot erkjenner å ha tatt kokain og alkohol før flytur

En mann i 30-årene som er ansatt hos flyselskapet Norwegian er dømt til 75 dagers ubetinget fengsel for brudd på luftfartsloven og legemiddelloven.

Det var i februar i år at mannen møtte på jobb for å fly som styrmann på Norwegians avgang fra Tromsø. Den aktuelle dagen var det rutinemessig kontroll av alle ansatte på flyplassen. Da mannen kontrolleres, blåser han til over lovlig verdi.

Piloten ble tatt av flyvningen og sendt til legevakten for å avgi blod- og urinprøve. Der ble det funnet spor etter både kokain og alkohol. Promillen mannen hadde da han skulle ut å fly lå på rundt 0,5.

Saken har nå blitt ført gjennom Nedre Romerike tingrett hvor mannen ble dømt til fengselsstraff. Han har ikke fått inndratt sin rett til å fly i Norge da rettet konkluderte med at den ikke hadde hjemmel for å inndra flysertifikatet i denne saken, skriver Romerikes Blad.

Andre nyheter

Spørretime: Kaller Wizz Air for useriøst flyselskap

Hans Olav Nyborg

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer