10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Norwegian-selskap leier ut to Airbus A320neo til kinesisk selskap

Norwegians leasingselskapet Artic Aviation har overlevert to Airbus A320neo til det kinesiske flyselskapet Qingdao Airlines. 

De to flyene er nummer seks og syv i rekken av Airbus-fly som ligger i bestillingen Norwegian gjorde med Airbus om leveranse av nye neo-fly. 

Avtalen om å leie ut flyene til selskapet i Kina er en langvarig avtale som betyr at det kinesiske selskapet har økt sin flåte fra 14 til 18 nye fly siden oktober i år. I oktober kunne selskapet hente to splitter nye Airbus A320neo hos Airbus, leid gjennom en avtale med leasingselskapet AerCap, i november og nå i desember har ytterligere to Airbus A320neo fulgt etter, leid fra Norwegian-selskapet. 

Dermed står flyflåten til selskapet på 18 fly. Det gjenstår da bare fem fly som skal leveres til selskapet i løpet av  2019. Det er ikke gjort kjent hvilket selskapet som vil eie dette flyet. Ordren til Airbus på 23 Airbus-fly ble inngått i 2013.

Artic Aviation solgte fem Airbus A320neo til SMBC Aviation Capital i oktober i år. Disse flyene har vært utleid til HK Express i Kina. 

Andre nyheter

Ville kansellere MAX-bestillingen etter dødsulykken – Nå endrer de seg og ønsker flere slike fly

Hans Olav Nyborg

Australsk flyselskap bygger om tre Airbus A321 til fraktfly

Hans Olav Nyborg

United Airlines etterlyser klarhet fra Boeing rundt NMA-flyet (797)

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer