Norwegian-selskap leier ut to Airbus A320neo til kinesisk selskap

Norwegians leasingselskapet Artic Aviation har overlevert to Airbus A320neo til det kinesiske flyselskapet Qingdao Airlines. 

De to flyene er nummer seks og syv i rekken av Airbus-fly som ligger i bestillingen Norwegian gjorde med Airbus om leveranse av nye neo-fly. 

Avtalen om å leie ut flyene til selskapet i Kina er en langvarig avtale som betyr at det kinesiske selskapet har økt sin flåte fra 14 til 18 nye fly siden oktober i år. I oktober kunne selskapet hente to splitter nye Airbus A320neo hos Airbus, leid gjennom en avtale med leasingselskapet AerCap, i november og nå i desember har ytterligere to Airbus A320neo fulgt etter, leid fra Norwegian-selskapet. 

Dermed står flyflåten til selskapet på 18 fly. Det gjenstår da bare fem fly som skal leveres til selskapet i løpet av  2019. Det er ikke gjort kjent hvilket selskapet som vil eie dette flyet. Ordren til Airbus på 23 Airbus-fly ble inngått i 2013.

Artic Aviation solgte fem Airbus A320neo til SMBC Aviation Capital i oktober i år. Disse flyene har vært utleid til HK Express i Kina. 

ANNONSE
Previous articleWOW Air kutter flyflåten ytterligere – Sier opp 100 ansatte
Next articleNorwegian-fly til Oslo måtte sikkerhetslande i Iran