Norwegians leasingselskapet Artic Aviation har overlevert to Airbus A320neo til det kinesiske flyselskapet Qingdao Airlines. 

De to flyene er nummer seks og syv i rekken av Airbus-fly som ligger i bestillingen Norwegian gjorde med Airbus om leveranse av nye neo-fly. 

Avtalen om å leie ut flyene til selskapet i Kina er en langvarig avtale som betyr at det kinesiske selskapet har økt sin flåte fra 14 til 18 nye fly siden oktober i år. I oktober kunne selskapet hente to splitter nye Airbus A320neo hos Airbus, leid gjennom en avtale med leasingselskapet AerCap, i november og nå i desember har ytterligere to Airbus A320neo fulgt etter, leid fra Norwegian-selskapet. 

Dermed står flyflåten til selskapet på 18 fly. Det gjenstår da bare fem fly som skal leveres til selskapet i løpet av  2019. Det er ikke gjort kjent hvilket selskapet som vil eie dette flyet. Ordren til Airbus på 23 Airbus-fly ble inngått i 2013.

Artic Aviation solgte fem Airbus A320neo til SMBC Aviation Capital i oktober i år. Disse flyene har vært utleid til HK Express i Kina. 

ANNONSE
Forrige artikkelWOW Air kutter flyflåten ytterligere – Sier opp 100 ansatte
Neste artikkelNorwegian-fly til Oslo måtte sikkerhetslande i Iran