Hangar.no
FOTO: HANS OLAV NYBORG

Norwegian sendte inn søksmål mot Boeing – Mener produsenten villedet

Flyselskapet Norwegian var i flere år en av de større kundene i Europa til den amerikanske flyprodusenten Boeing. I flere omganger har Norwegian og produsenten forhandlet og laget avtaler om kjøp av Boeings flytyper, men nå er forholdet kjølig. Mandag denne uken sendte flyselskapets advokater i USA inn et søksmål mot flyprodusenten.

I følge E24 som først meldte om saken, er det Norwegian og Artic Aviation som sammen saksøker Boeing for det de kaller villedende og utelatt informasjon, grov uaktsomhet, rufeste produksjon og fly med vesentlig svekket verdi og nytte.

Årsaken er Norwegians kjøp av flytypen Boeing 737 MAX som både endte med at flyene har stått på bakken siden mars 2019, og en lang rekke problemer med motorene på selskapets Boeing 787 Dreamlinere.

Når forhandlingene mellom Norwegian og Boeing om en kompensasjon ikke har ført frem til et beløp flyselskapet er fornøyd med, har det nå blitt et valg der selskapet går rettens vei med et søksmål.

I Søksmålet skal det i følge E24 gå frem at advokatene til Norwegian mener retten skal dømme til selskapets favør, slik at en kjøpsavtale på 97 MAX-fly og en vedlikeholdsavtale med Boeing som følger dette blir kansellert. Norwegian har også satt beløp det ønsker skal bli en erstatning for alle problemene som er påført som følger av at så mange fly har måtte stå på bakken.

Boeing skal i følge søksmålet hevder E24, ha tilbudt Norwegian betaling i form av fem ekstra Boeing 787 Dreamlinere, i stedet for å håndtere de problemene selskapet har hatt med motortypen på 787.

Hverken Norwegian eller Boeing har ønsket å kommentere saken overfor E24.

Andre nyheter

Icelandair-musikkfestival skal strømmes fra Island

Hans Olav Nyborg

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer