Foto: Sebastian E. Burmo

Norwegians trafikktall for mai er fortsatt kraftig påvirket av reiserestriksjoner og lite trafikk. Samtidig er det nå en merkbar økning i antall bestillinger i takt med vaksinering og endringer i innreiserestriksjoner og karantenebestemmelser.

I mai fløy 96 909 kunder med Norwegian, noe som er ca. 23 000 flere enn på samme tid i fjor. Sammenliknet med mai 2020 er den totale kapasiteten (ASK) økt med 41 prosent og passasjertrafikken (RPK) opp 97 prosent. Videre lå fyllingsgraden i mai på 54,8 prosent, en oppgang på 16 prosentpoeng sammenlignet med i fjor. 

–Til tross for lave volumer, opplever vi fra dag til dag en positiv trend i antall bestillinger for sommeren og høsten. Dette er spesielt merkbart i de skandinaviske landene. Økningen i antall bestillinger har, slik vi opplever det, en klar sammenheng med den varslede og gradvise åpningen av samfunnet og de lettelser myndigheter gjør relatert til reiserestriksjoner. Vi skal konkurrere om kundene og er godt forberedt til å øke rutetilbudet når etterspørselen fra kundene tar seg opp, sier konsernsjef i Norwegian, Jacob Schram. 

Norwegian hadde ti fly i drift i mai, hovedsakelig på norske innenriksruter. Totalt gjennomførte Norwegian 99,1 prosent av de planlagte flygningene i mai, og av disse var punktligheten på 95,9 prosent.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Boeing skal låne MAX-fly fra Alaska til testprogram
Neste artikkelMerkedag i Norsk luftfart!