Foto: Hans O. Nyborg

Etter anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter har Norwegian valgt å sette sine 18 Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre. Selskapet skriver i en pressemelding at det er i tett dialog med luftfartsmyndighetene og Boeing, og følger deres anbefalinger og instrukser.

En annen årsak er at britiske myndigheter nå stenger sitt luftrom for bruken av 737 MAX. Det er her Norwegian flyr de fleste av selskapets MAX-fly.

– Norwegian har valgt å sette våre Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre etter anbefaling fra flere luftfartsmyndigheter. Når luftfartsmyndighetene gir råd om dette følger vi naturligvis deres anbefaling. Vi beklager til passasjerer som blir berørt av dette, men sikkerheten til våre passasjerer og ansatte kommer alltid først, sier Norwegians flygesjef Tomas Hesthammer.

Norwegian har mer enn 110 Boeing 737-800 i flåten. Disse vil ikke bli berørt. Det blir heller ikke selskapets Dreamlinere.

Norwegian vil gjøre sitt ytterste for å ivareta kunder som blir berørt og jobber nå med å omdisponere flyflåten for å begrense konsekvensene. 

ANNONSE
Forrige artikkelFAA: Ingen fare med å fly 737 MAX
Neste artikkelStorbritannia innfører flyforbud for 737 MAX