Norwegian sikrer nye flykjøp og legger om rutekartet

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Norwegian har sikret seg finansiering for kjøp av nye fly første halvår i 2019.

I en pressemelding som ble sendt ut julaften går det frem at selskapet har sikret seg refinansiering for en av selskapets nye Dreamlinere som er levert og at den finansielle beholdningen nå ligger på 275 millioner kroner i desember i år.

Norwegian har også lansert et nytt spareprogram for å kutte kostnader. Spareprogrammet er gitt navnet #Focus2019 og skal bidra til at selskapet kan spare inn rundt 2 milliarder kroner i året som kommer .

Blant annet skal selskapet ha utført en lang rekke endringer i sitt ruteprogram for Europa denne vinteren, uten at dette spesifiseres i pressemeldingen.

Norwegian er også kommet fram til en avtale med Rolls-Royce, som har levert motorene som har skapt mange problemer på Norwegians Boeing 787-fly.

Selskapet avslutter pressemeldingen med at det er inngått intensjonsavtale om salg av to fly i første kvartal av 2019.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no