12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Norwegian slipper Reisegarantifondet

Norwegian har gjennom en sak ført for Østre Landsret i Danmark vunnet fram med at selskapet ikke kan tvinges til å melde seg inn i Rejsegarantifonden, bare fordi det opererer flyvninger inn og ut av danske flyplasser.

Det var Rejsegarantifonden i Danmark som politianmeldte Norwegian, sammen med en rekke andre selskaper, og mente de måtte bli medlem hos fondet når de solgte flybilletter i det danske markedet.

Gikk rettens vei
Norwegian på sin side mente dette ikke medførte riktighet og gikk til retten for å medhold i at de slipper medlemskap ettersom selskapet ikke er registreringspliktige i Danmark.

Retten kom fram til det samme som Norwegian og har dømt fondet til å betale flyselskapets saksomkostninger på 50.000 danske kroner.

– Vi har ikke noe imot å selge forsikringer, og det gjør vi allerede i forveien. Men det kan ikke være riktig, at man krever, at vi skal være registrert i Rejsegarantifonden og dermed pålegger oss en administrativ og økonomisk byrde, siger  den danske infosjefen i Norwegian, Johan Bisgaard Larsen til DR Nyheder.

Overrasket over dommen
Leder for Rejsegaratifonden er svært overrasket over dommen som kom i dag;

– Vi synes, det er meget underlig, at man hos Danmarks nest største flyselskap ikke kan kjøpe en konkursforsikring på de mange, mange billetter, Norwegian selger til private reisekunder. Og det vet vi, at også mange av kundene synes, sier Birgitte Fjeldhoff til DR Nyheder.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer