Norwegian slipper Reisegarantifondet

Norwegian har gjennom en sak ført for Østre Landsret i Danmark vunnet fram med at selskapet ikke kan tvinges til å melde seg inn i Rejsegarantifonden, bare fordi det opererer flyvninger inn og ut av danske flyplasser.

Det var Rejsegarantifonden i Danmark som politianmeldte Norwegian, sammen med en rekke andre selskaper, og mente de måtte bli medlem hos fondet når de solgte flybilletter i det danske markedet.

Gikk rettens vei
Norwegian på sin side mente dette ikke medførte riktighet og gikk til retten for å medhold i at de slipper medlemskap ettersom selskapet ikke er registreringspliktige i Danmark.

Retten kom fram til det samme som Norwegian og har dømt fondet til å betale flyselskapets saksomkostninger på 50.000 danske kroner.

– Vi har ikke noe imot å selge forsikringer, og det gjør vi allerede i forveien. Men det kan ikke være riktig, at man krever, at vi skal være registrert i Rejsegarantifonden og dermed pålegger oss en administrativ og økonomisk byrde, siger  den danske infosjefen i Norwegian, Johan Bisgaard Larsen til DR Nyheder.

Overrasket over dommen
Leder for Rejsegaratifonden er svært overrasket over dommen som kom i dag;

– Vi synes, det er meget underlig, at man hos Danmarks nest største flyselskap ikke kan kjøpe en konkursforsikring på de mange, mange billetter, Norwegian selger til private reisekunder. Og det vet vi, at også mange av kundene synes, sier Birgitte Fjeldhoff til DR Nyheder.

 

ANNONSE
Forrige artikkelTUI Russland lanserte sitt første fly
Neste artikkelESA mener norsk bonusforbud må oppheves