Foto: Hans Olav Nyborg

I årets første kvartal leverte Norwegian-konsernet et driftsresultat på minus 763 millioner kroner. Kvartalsresultatet viser en betydelig forbedring fra fjoråret, da tallene viste minus 916 millioner kroner i det som normalt er årets svakeste kvartal. Driftsresultatet ble negativt påvirket av en svakere norsk krone, som resulterte i et tap på 126 millioner for andre tap og gevinster dette kvartalet.

Kontantbeholdningen økte til 10,4 milliarder, til tross for at oppkjøpet av Widerøe ble gjennomført i dette kvartalet. Konsernets flåte, inkludert Widerøe, er nå på totalt 136 fly, 87 fly i Norwegian og 49 i Widerøe.

– Forbedringen fra 2023 er et klart tegn på at tiltakene våre på både inntekts- og kostnadssiden fungerer og tar oss i riktig retning. Videre har vi økt kapasiteten kraftig for sesongen som kommer. Vi gleder oss til å fly passasjerene våre til både nye og eksisterende destinasjoner over hele Europa i sommer, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

I første kvartal 2024 hadde Norwegian-konsernet 4,8 millioner passasjerer. Fire millioner var Norwegian-passasjerer, mens Widerøe hadde 800 000 passasjerer. For Norwegian var kapasiteten opp tre prosent fra samme kvartal i fjor, og ned 13 prosent fra forrige kvartal fordi selskapet tilpasset kapasiteten til etterspørselen i lavsesongen. Fyllingsgraden for kvartalet var opp fire prosentpoeng for begge flyselskapene og havnet på henholdsvis 85 og 67 prosent for Norwegian og Widerøe.

ANNONSE
Forrige artikkelLuftrommet over Sør-Norge stengt
Neste artikkelÅpner luftrommet steg for steg