Norwegian: UD vil hjelpe nordmenn hjem fra Tel Aviv med fly

Foto: Hans Olav Nyborg

Norge setter nå opp et fly som kan bistå med å frakte norske statsborgere hjem fra flyplassen Ben Gurion i Tel Aviv i Israel, melder Utenriksdepartementet.

– Vi setter i dag opp et norsk fly som kan ta med nordmenn hjem til Norge. Vi har jobbet fram denne løsningen sammen med Norwegian over de siste dagene, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding onsdag.

Norwegian opplyser i en pressemelding at de har satt opp en ekstra flyging fra Tel Aviv til Oslo med tentativ avgang onsdag kveld. Flyet skal hente både norske og andre nordiske borgere ut av Israel.

– Sikkerhetssituasjonen i Israel og i de palestinske områdene er svært krevende. Det har gjort det vanskelig for norske statsborgere å reise ut. Derfor tilbyr nå regjeringen denne muligheten, sier Huitfeldt.

– Vi har nettopp sendt ut melding til registrerte norske borgere, og informert om muligheten til å være med på denne flygningen. Flyet vil etter planen gå fra Ben Gurion i løpet av kvelden, sier hun.

Norske statsborgere som ønsker å benytte denne muligheten til å evakueres mot egenbetaling, er blitt bedt om å sende epost til UD.

Det er Utenriksdepartementet som koordinerer evakueringen, og et team fra UD er reist til Ben Gurion-flyplassen for å bistå i arbeidet.

ANNONSE
Forrige artikkelAuksjonerte bort president-fly på fem sekunder
Neste artikkelKjøper ytterligere to Airbus A380 fra leasingselskap