Norwegian: Vi snakker kun uker nå…

Flyselskapet Norwegian er positive til de tiltakene regjeringen har satt inn for luftfarten, men det holder ikke i det lange løp.

– Vi synes det er svært bra at regjeringen nå reduserer avgiftstrykket for norsk luftfart, men det er dessverre ikke nok i den svært krevende situasjonen vi står i. Vi trenger konkrete tiltak nå som styrker likviditeten betydelig på kort sikt, så signalene om at det jobbes med ulike løsninger en i fase to er helt avgjørende. Vi ber om at det kommer raskt. Samtidig gjør vi nå alt vi kan for å gjennomføre alle de tiltakene som er nødvendig for å redusere de økonomiske tapene denne situasjonen påfører oss, uansett hvor smertefulle de er. Samtidig skal vi ta vare på våre kolleger og kunder på best mulig måte, sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian.

Norwegian-sjefen var i dag klar på at nå snakker vi ikke måneder, men uker når det gjelder å få tilførsel av likviditet på kort sikt som en akutt nødhjelp.

For selskapet er det nå forsent å få hentet inn penger via lå, og i en pressemelding skriver Norwegian i dag at uroen i kapitalmarkedene har ført til at det nå i praksis er stengt for lån og kreditter, og dermed ikke mulig å finansiere virksomheter på normalt vis. Det innebærer at coronaviruset har skapt en helt ekstraordinær situasjon for Norwegian.

Norwegian har gjennomført en betydelig restrukturering av virksomheten og varslet markedet i februar om at selskapet forventet positive resultater for 2020. I 2019 gjorde Norwegian en rekke tiltak for å redusere kostnadene. Blant annet bidro det interne kostnadsreduksjonsprogrammet #Focus2019 til en besparelse på 2,3 milliarder kroner. I 2020 har selskapet iverksatt ytterligere tiltak for å bedre resultatene med ytterligere 1,5 milliard kroner.

ANNONSE
Forrige artikkelNRK: Ingen pengehjelp til SAS eller Norwegian fra regjeringen
Neste artikkelAvinor stenger ni flyplasser