11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto: Inger Bjørndal Foss

Norwegians 737 MAX kan bli stående fast lenge i Iran

Norwegians Boeing 737 MAX 8 som måtte foreta en sikkerhetslanding i Iran etter motortrøbbel forrige helg, står fortsatt parkert på flyplassen Shiraz.

I følge avisen Dagens Næringsliv (Bak betalingsmur) er det snart tre måneder gamle flyet for tiden fast i Iran. Årsaken til dette er at det for Norwegian ikke kunne ha passet dårligere med land i forhold til å få inn ekstradeler.

USA har nylig oppjustert sine sanksjoner mot Iran, derfor kan ikke delene som trengs til å reparere den ene motoren sendes fra USA til Iran.

I følge avisen vil ikke Norwegian spekulere i om flyet blir stående på flyplassen i Shiraz noen uker eller om det vil gå måneder.

I følge flyselskapet er det fortsatt ikke avklart når teknikere vil kunne få deler de trenger, og når arbeidet kan starte med å få flyet flygedyktig igjen.

Andre nyheter

Widerøe får fly Evenes – Bodø med statlig kontrakt

Hans Olav Nyborg

Airbus leverer første nye helikopter med fem rotorblader til Norsk Luftambulanse

Hans Olav Nyborg

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer