Norwegians 737 MAX kan bli stående fast lenge i Iran

Foto: Inger Bjørndal Foss

Norwegians Boeing 737 MAX 8 som måtte foreta en sikkerhetslanding i Iran etter motortrøbbel forrige helg, står fortsatt parkert på flyplassen Shiraz.

I følge avisen Dagens Næringsliv (Bak betalingsmur) er det snart tre måneder gamle flyet for tiden fast i Iran. Årsaken til dette er at det for Norwegian ikke kunne ha passet dårligere med land i forhold til å få inn ekstradeler.

USA har nylig oppjustert sine sanksjoner mot Iran, derfor kan ikke delene som trengs til å reparere den ene motoren sendes fra USA til Iran.

I følge avisen vil ikke Norwegian spekulere i om flyet blir stående på flyplassen i Shiraz noen uker eller om det vil gå måneder.

I følge flyselskapet er det fortsatt ikke avklart når teknikere vil kunne få deler de trenger, og når arbeidet kan starte med å få flyet flygedyktig igjen.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no