Hangar.no
Verdens største passasjerfly landet på Oslo Lufthavn i dag. Alle foto: Hans O. Nyborg
Internasjonalt

Norwegians A380 avganger tre timer forsinket i gjennomsnitt

Flyselskapet Norwegian har som kjent leid inn et Airbus A380 fly fra selskapet HiFly Malta. Et fly som flyr selskapets rute mellom London Gatwick og New Yorks John F. Kennedy-flyplass.

Flytypen ble satt inn på ruten som erstatting for Boeing 787, hvor motorproblemer har satt noen av selskapets fly på bakken.

Etter at HiFly begynte å fly A380 for Norwegian er rutens avganger i gjennomsnitt tre timer forsinket hver dag. Første dagen var forsinkelsen fra London til sammen 3 timer og 56 minutter, dagen etter 3 timer og 35 minutter, den 5. august 3 timer og 22 minutter, og det samme 6. august.

Fra New York ble flyet 4 timer og 47 minutter forsinket 4. august, 3 timer og 33 minutter 5. august, og 3 timer og 19 minutter 6. august vider tall fra Flightradar24.com som nettstedet One Mile at Time har samlet inn.

Det er dette nettstedet som omtale saken først. 

Problemene for Norwegians innleie av Airbus-flyet er at Terminal på John F. Kennedy-flyplassen har kapasitetsproblemer.

LES OGSÅ: NORWEGIAN LEIER INN A380 TIL NEW YORK RUTE

Det er ikke plass til å ankomme med et Airbus A380 til terminalen i tidspunktene som Norwegians flyvning skulle ha ankommet. Da blir det kø som Norwegians innleide kjempefly må pent vente i. Det for å få tilgang til gater der A380 kan parkere.

Norwegian har nå forsøkt å endre sine flytider noe for å kunne tilpasse seg til tider der gatene er ledige.

Dersom en flyvning på langdistanseruter fra Europa er mer enn fire timer forsinket betyr det at Norwegian må ut med 600 euro per passasjer i kompensasjon. Det betyr at innleie av Airbus A380 fra HiFly Malta, kan bli en dyr fornøyelse for flyselskapet dersom forsinkelsene fortsetter fremover.

Norwegian sier til AirlineFlyer at de er klar over utfordringene i New York, og jobber med å finne løsninger.

LES OGSÅ: HENTER CHARTERREISENDE MED AIRBUS A380

Problemet ligger her trolig i at ingen har tenkt nøye gjennom utfordringer med å fly et Airbus A380 fly til JFK. Flytypen må meldes inn i god tid til operasjonssentralen ved flyplassen, og bli tildelt ledige tider for bruk av gater. Dette er i utgangspunktet et arbeide som må gjøres flere uker og måneder før en operatør starter å fly kjempeflyet til flyplassen heter det i følge FAA.

Norwegian har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag. 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Air Belgium fortsetter driften etter generalforsamling

Hainan lanserte offisielt ny rute til Wien

Hans Olav Nyborg

747SP: Tilbyr fly inneholdene dobbeltseng med setebelte og egen dusj for salg

Hans Olav Nyborg