Norwegians forsikringsselskap sier nei – UD avlyser flyvning til Israel

Foto: Hans Olav Nyborg

Den varslede ekstraflygingen fra Tel Aviv Norwegian satte opp på vegne av Utenriksdepartementet, går ikke som planlagt torsdag.

– Årsaken er at forsikringsselskapet Norwegian og en rekke andre flyselskap benytter, ikke lenger dekker flyginger til Tel Aviv. Norwegian og Utenriksdepartementet jobber med å finne andre løsninger, skriver UD i en epost natt til torsdag.

Det er om lag 400 norske borgere som har registrert seg i Israel, men ikke alle har ønsket å benytte seg av tilbudet om ekstra flyginger.

Rammer rundt 180 reisende

Samme natt landet et fly med om lag 180 passasjerer på Gardermoen.

– Flyet som skulle ha gått i morgen ville ha hatt tilsvarende antall passasjerer. I hovedsak norske borgere og deres familiemedlemmer, men også noen nordiske borgere, sier UDs pressevakt Mathias Rongved til NTB.

Utenriksdepartementet jobber med å finne andre utreisemuligheter for norske borgere i regionen.

– Veldig vanskelig

– Det er fortsatt mange norske borgere som ønsker hjelp til hjemreise. Det er veldig vanskelig å komme seg ut fra de palestinske områdene, men vi jobber fortsatt med å kartlegge utreisemuligheter for norske borgere i disse områdene, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en pressemelding.

Rongved utdyper og forteller at UD er i tett kontakt med andre land og koordinerer innsatsen med dem.

– I tillegg er en rekke av våre utenriksstasjoner i regionen involvert i arbeidet. Som denne kanselleringen viser er dette arbeidet svært krevende og vi må ta høyde for uforutsette hendelser.

ANNONSE
Forrige artikkelAvinor får tyn i sosiale medier for sparetiltak
Neste artikkel-Avinor, snu nå – ikke la dette komme på toppen!