Norwegian har fått hjem strandet MAX-fly fra Iran

Foto: Inger Bjørndal Foss

Flyselskapet Norwegian fikk natt til lørdag fløyet hjem Boeing 737 MAX-flyet som har stått strandet i Iran siden desember 2018.

På grunn av amerikanske sanksjoner mot Iran, har flyselskapet hatt utfordringer i år få tilsendt en ny motor til flyet, fra den amerikanske produsenten.

Etter at det endelig løste seg for Norwegian denne uken, ble en ny motor sendt til flyplassen Shiraz i Iran, og sent fredag kveld kunne mannskapet fly maskinen til Stockholm Arlanda.

Utfordringene for Norwegian har i tillegg til sanksjonene også blitt møtt med stengte dører som følger av at det statlige apparatet i USA var nede for telling i lengre tid.

I følge flere amerikanske medier skal Norwegian ha søkt hjelp hos U.S. Treasury’s Office of Foreign Asset Control , i tillegg til å måtte overbevise amerikanske myndigheter, banker og andre leverandører om å bli involvert i å få flyet tilbake.

Boeing, som har jobbet hardt med saken for Norwegian, fikk denne uken en endelig godkjenning fra U.S. Treasury’s Office of Foreign Asset Control til å bistå med å få flyet flygedyktig igjen.

Det samme gjelder for motorprodusenten CFM International som sammen med General Electric Co. har måtte vente på grønt lys fra myndighetene før de kunne sende en ny motor til Iran.

Flyet på vei hjem i natt – Skjermdump: Flightradar24

ANNONSE
Forrige artikkelPusset opp forfalt DC-8
Neste artikkelSingapore Airlines bekrefter installert kamera i seteskjermene