Hangar.no
Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge, utviklingsminister Nikolai Astrup og konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos - Foto: Norwegian
Norge

Norwegians UNICEF-fly går til Tsjad i år

17. september går årets viktigste flygning til Tsjad i Sentral-Afrika. Norwegian og UNICEF skal sende et fly med nødhjelp til barn rammet av konflikt i denne regionen.

– Partnerskapsmodellen Unicef og Norwegian har valgt, er en av mange mulige måter å bidra i utviklingsarbeidet, og jeg håper også andre bedrifter lar seg inspirere, sier Utviklingsminister Nikolai Astrup. Han skal selv være med på flyturen til Tsjad.

Tsjad er en av verdens glemte kriser: Det er et av de fattigste landene i Afrika, og konflikten med Boko Haram kombinert med kraftig tørke har ført til en humanitær krise og flere hundre tusen barn står i fare for å dø på grunn av alvorlig underernæring.

– Landene i Sahel og rundt Tsjadsjøen er blant verdens aller fattigste. De er hardt rammet av klimaendringene og konflikt. Det er viktig for alle – også oss i Europa – at disse landene lykkes bedre. Derfor er både akutt humanitær bistand, sikkerhetssamarbeid og det mer langsiktige utviklingsarbeidet Norge bidrar til i denne regionen viktig. Uten internasjonal støtte vil flere av disse landene ikke kunne nå FNs bærekraftsmål, sier utviklingsminister Nikolai Astrup.

For Bjørn Kjos og Norwegian er flyvningene for UNICEF, en måte å gi tilbake litt til samfunnet.

– Årets viktigste Norwegian-flygning i år går til Tsjad. Mange av barna som har blitt fanget i konflikten, har mistet hjem, familie og år med utdanning. Derfor stiller vi med fly og mannskap og håper at alle våre kunder og samarbeidspartnere vil hjelpe oss å fylle et fly med medisiner, skolemateriell og annen nødhjelp slik at barna i Tsjad én dag skal kunne forsørge seg selv og bygge opp lokalsamfunnene sine. Vi oppfordrer alle til å bli med på aksjonen, slik at vi når målet om å samle inn 2 millioner, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Flyet med nødhjelp og skoleutstyr tar av den 17. september. Innen det skal Norwegian og Unicef ha samle inn to millioner kroner, slik at vi kan fylle lasterom, hattehyller og seter med medisin, annen nødhjelp og skoleutstyr. Norwegian vil fly fra Oslo til København, hvor utstyr fra UNICEFs verdenslager lastes ombord. Deretter settes kursen mot Tsjads hovedstad, N’Djamena.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Nå skal du kunne gifte deg på Oslo Lufthavn

Faktisk.no: Elektronisk utstyr kan påvirke flyets systemer

Hans Olav Nyborg

United Airlines med 787 til Europa neste sommer