-11.8 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
SE-RKA, Foto: Hans O. Nyborg

Novair tapte – 19 kabinansatte ulovlig sagt opp

Charterselskpet Novair AS tapte i retten etter at 19 kabinansatte gikk til søksmål mot selskapet for ulovlig oppsigelse.

I følge Romerikes Blad som først omtalte saken slår Øvre Romerike tingrett fast at oppsigelsene er usaklige og ugyldige. Årsaken til dette er at de kabinansatte ikke er tilbudt annet passende arbeide i flyselskapets nettverk, blant annet i Sverige hvor Novair også flyr.

De ansatte er nå tilkjent erstatninger på opp til 600.000 kroner som også inkluderer 30.000 kroner i oppreisning. Totalt betyr dommen at flyselskapet må ut med 7,5 millioner kroner.

Retten har slått fast at saken var komplisert å avgjøre, og at det ikke var en selvfølge at de ansatte skulle vinne. Flyselskapet Novair må finne passende arbeide til de 19 kabinansatte, eller starte prosessen som gjelder ved en nedbemanning fra starten av melder avisen.

Andre nyheter

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Wizz Air kutter i rutetilbudet i Norge

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer