Foto: Hans O. Nyborg

De norske flyrutene Oslo til Trondheim og Oslo til Bergen er klimaværstinger i Europa. Det skriver NRK i dag. Det er forskning fra NTNU som har avdekket at ruten Oslo-Trondheim alene står for 11 prosent av alle CO₂-utslippene fra innenriks luftfart i Norge. Men også ruten Oslo til Bergen skårer oppe i samme Trondheims-ruten og samlet står disse for 20 prosent av utslippene på norske flyruter innlands.

– Bytrafikken var verst. De største utslippene finner man på ruter som Oslo-Trondheim og Oslo-Bergen. Disse to står til sammen for om lag 20 prosent av utslippene på innenlandsrutene, sier klimaforsker Helene Muri til NRK.

Oslo – Trondheim har 8168 avganger i året, i gjennomsnitt 22,4 per dag, mens Oslo – Bergen har 7200 avganger per år, med 19,7 per dag. I tillegg kommer Trondheim – Oslo med 8109 avganger årlig, og Bergen – Oslo med 7268 per år.

Totalt var det 222.622 innenlandsflygninger i Norge i fjor, ifølge nye tall fra Avinor. Forskere ved NTNU har avdekket at også for ruten Oslo – Bodø er det store tall å se. Denne ruten alene som står for 12 prosent av utslippene fra innenriks luftfart skriver nettstedet.

Verken SAS eller Norwegian vil uttale seg om saken.

ANNONSE
Forrige artikkelSender leveranse av siste Boeing 747 direkte fra Seattle
Neste artikkelFlyr ser lyser på sesongen kommende sommer