Hangar.no
  • Forsiden
  • Hendelser
  • NTSB: American Boeing 767 som tok fyr i 2016 vil aldri komme i luften igjen
Hendelser Internasjonalt

NTSB: American Boeing 767 som tok fyr i 2016 vil aldri komme i luften igjen

Den amerikanske havarikommisjonen NTSB holder fortsatt på med sine undersøkelser rundt brannen som rammet et av American Airlines Boeing 767-300 fly i 2016. I en midlertidig rapport som NTSB lanserte denne uken går det frem at selve flyet har fått så store brannskader at det er en umulig oppgave å få bygget dette opp igjen.

NTSB konkluderer med at flyet aldri kommer på vingene igjen. Den 23. januar neste år skal det holdes en høring for å avdekke hva som var årsaken til at den ene CF6-80C2 motoren på flyet havarerte under avgang fra flyplassen i Chicago.

Motoren havarerte kort tid før flyet skulle lette fra rullebanen og resultatet ble at motoren og deler av flykroppen sto i full fyr. Flyet hadde 161 passasjerer og et mannskap på ni personer ombord, alle klarte å evakueres fra flyet. I ettertid har det blitt mye kritikk for mannskapets håndtering av uhellet. Kabinansatte som åpnet nødutganger før pilotene ga ordre om dette, passasjerer som valgte å ta med seg all håndbagasje under evakueringen, og det faktum at den aktuelle motoren hadde sprekkdannelser som følge av slitasje uten at dette var oppdaget under tekniske inspeksjoner av flyselskapet.

American Airlines sier i en kommentar til ATW Online at selskapet jobber tett i samarbeide med NTSB i undersøkelsen av brannen som oppstod og de tekniske feilene som er funnet ved motoren. Selskapet er sikre på at de sikkerhets anbefalingene NTSB kommer med i sin sluttrapport vil komme hele luftfarten til gode.

Flyet skulle til Miami og det er første gangen at en GE CF6-80C2-motor har havarert på denne måten.

N345AN, Boeing 767-232ER ble levert til flyselskapet i 2003 som nytt fly.

N345AN som aldri kommer på vingene igjen- Foto: Wikipedia
Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Legger ned rutetrafikken etter få måneder

Pilotene tok av i feil retning – Fikk sparken på dagen

Hans Olav Nyborg

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn