Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

NTSB kommer med anbefalinger rundt Boeing 737 MAX innen oktober

Den amerikanske havarikommisjonen NTSB ( National Transportation Safety Board ) vil komme med en rapport om anbefalinger rundt endringer med Boeings 737 MAX-fly som bør utføres.

NTSB har vært involvert i etterforskningen av de to dødsulykkene med flytypen, i oktober 2018 og mars 2019. Under en høring om MAX-problemene i det amerikanske senatet onsdag kunne styreleder for NTSB uttale at de er i ferd med å konkludere på hva som er feil med designet og systemene i MAX-flyene, og hva som bør gjøres med dette før de settes i trafikk igjen.

NSTB-styrelederen sa under høringen at de forventer å slippe ut rapporten før oktober, senest om 60 dager fra nå. Det er størst fokus på Maneuvering Characteristics Augmentation System i MAX-flyene, men detaljer rundt rapporten ønsker ikke NTSB å gå ut med før den slippes melder NBC.

Andre nyheter

USA: Nødsklie falt ned i hage – Ble utløst og løsnet fra Boeing 767

Hans Olav Nyborg

Fikk kulehull i kabinen under landing

Hans Olav Nyborg

Vil tiltale kapteinen som fløy Sukhoi-flyet som havarerte i mai – 41 personer omkom

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer