Foto: NTSB

Den amerikanske havarikommisjonen NTSB publiserte fredag de første bildene av Boeing 737-200 flyet som havarerte ved Hawaii 2. juli.

Flyet tilhører fraktselskapet Transair og ble lokalisert 3,2 kilometer fra kysten ved Ewa Beach nær Honolulu. Begge pilotene overlevde havariet.

LES OGSÅ: BOEING 737-200 HAVARERTE PÅ HAWAII

Ved hjelp av selskapet Sea Engineering, og undervannskameraer forsøker nå NTSB å både lokalisere flyets taleregistrator og ferdsskriver. Pilotene ble nødt til å lande på havet, i mørket, da de fikk problemer med flyet etter avgang fra flyplassen ved Honolulu. Begge to ble hardt skadet og ligger på sykehus går det frem av pressemeldingen.

NTSB skriver i en pressemelding, at flyet som sank kort tid etter at pilotene landet det på havoverflaten, ligger på bunnen delt opp i flere deler. Vraket skal ligge rundt 130 meters dyp, noe som vanskeliggjør at dykkere kan hente opp de svarte boksene. NTSB vurderer å bruke en miniubåt for å hente opp både taleregistrator og ferdsskriveren.

I følge flyselskapet skal pilotene ha forklart at begge motorene på flyet stanset under avgang.

NTSB er fornøyde med at de har lokalisert begge motorene, vingen, og alle delene tilhørende selve flykroppen, det vil gjøre arbeidet noe lettere med å avdekke hva som gikk galt.

Transair har overlevert dokumentasjonen på vedlikehold av flyet som var 46 år gammelt.

Den ene n av flyets motorer er lokalisert på havbunnen. Foto: NTSB
Bakre del av flykroppen med begge vingene ligger som ett stykke på havbunnen (NTSB)
ANNONSE
Forrige artikkelDC-3 havarerte i Colombia
Neste artikkel(+) FAA ber om utvidet undersøkelse av 737NG