Foto: NTSB

Den amerikanske havarikommisjonen NTSB holdt denne uken sin årlige oppdatering som tar for seg de siste 12 måneder fra januar og bakover. Det vil si tall for ulykker og hendelser i USA i 2018.

I rapporten som ble lagt frem denne uken kommer det frem at det nå er minst tre flyhavarier i USA per dag. I 2018 ble 46 flere mennesker drept i flyulykker i forhold til 2017. 393 personer omkom i flyulykker i USA forrige år.

NTSB er skuffet over at antallet ulykker og alvorlige hendelser øker i landet. For tre år siden var trenden nedadgående, nå har statistikke begynt å skyte i været igjen. Statistikken viser nå at dødeligheten i flyulykker er nå 1 per 1000.000 flytimer.

Havarikommisjonen har gjennom sine statistikker ikke klart å avdekke hva som er årsaken til at det er en økning i ulykker. Det er også viktig å vise til at økningen i stor grad dreier seg om dødsulykker med mindre flytyper, men det finnes også omkomne fra kommersielle flyvninger, som med Southwest Airlines-flyet der motordeler løsnet og traff en passasjer i kabinen som døde.

Foto: NTSB
ANNONSE
Forrige artikkelFullførte flyvning mellom London og Sydney
Neste artikkelGodkjente forprosjekt for ny flyplass i Bodø