Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Ny Air France-sjef vil legge ned selskapet Joon etter ett år

Den nye direktøren for Air France, Ben Smith har lite til overs for selskapets nyeste skudd innen luftfarten, flyselskapet Joon. Et konsept startet av hans forgjenger, og som skulle redde Air France henger nå i en svært tynn tråd.

I følge den franske avisen Le Figaro er en endelig avgjørelse om Joon ikke tatt i styret og av aksjonærene, men i følge avisen er den nye direktøren lite imponert av hva Joon har etablert seg som i markedet. Dermed står også jobbsituasjonen for 700 ansatte som flyr rundt i de blå og hvite fargene i fare.

Smith mener i avisen at Joon navnet ikke har klart å posisjonere seg, og at konseptet ikke fungerer slik det var tenkt.

En avgjørelse rundt selskapet er ventet å komme enten rett før jul eller rett over nyåret.

Joon flyr blant annet for Air France på ruter mellom Frankrike og Norge.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer