12.6 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Ny direktør i Airbus

Airbus utnevner Guillaume Faury til Chief Executive Officer i Airbus. Han vil dermed erstatte Tom Enders. Den nye administrerende direktøren legger til:

– Det er virkelig et privilegium å ta over som Airbus CEO og lede dette enestående selskapet inn i tiåret 2020. Jeg vil takke styret og aksjonærene for deres tillitt. Jeg ser fremover til å jobbe med våre fantastiske team og forme fremtidens Airbus, som skal både tjene våre kunder, øke  konkurransefortrinnet vårt og vokse på en bærekraftig måte, sier Guillaume Faury.

Styrelederen Denis Ranque kommenterer:

– Jeg vil ønske Guillaume Faury velkommen til styret og jeg er sikker på at han som CEO vil lede Airbus vellykket gjennom det neste tiåret. Guillaume har helt presis riktig kompetanse og erfaring til å føre Airbus videre. Jeg vil også takke Tom Enders for alle hans oppnåelser gjennom hans tid som CEO, inkludert verdiene han har skapt for våre aksjonærer og utviklingen av selskapet som kommer alle ansatte til gode, inkludert leverandørkjeden, sier Denis Ranque, styreleder i Airbus Board of Directors.

Samtidig har styret i Airbus valgt ny leder på anbefaling av nominasjonsutvalget Remuneration, Nomination and Governance Comittee (RNGC). René Obermann vil ta over som ny styreleder fra 2020.

– Etter nøye vurdering har styret valgt en meget kapabel arvtaker til å ta over når jeg trer av som styreleder neste år. Gjennom hans rolle som styremedlem, har René Obermann blitt godt kjent med Airbus, samtidig som hans bakgrunn fra entreprenørskap og erfaring fra å lede team av erfarne beslutningstakere tilfører den rette tankegangen. Renés ekspertise vil komme til å bli uvurderlig for Airbus’ sterke teknologifokus og hans utnevnelse bidrar til internasjonalt mangfold på styrenivå, sier Denis Ranque.

Andre nyheter

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Airbus lanserer planer for nullutslipps-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer