14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Ny rekord for Norwegian – 450.000 reisende i mai

I en kommentar sier Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos at ”det er gledelig nok engang å kunne rapportere et rekordhøyt passasjerantall. Over 450.000 reisende valgte å fly med Norwegian i løpet av mai, og det gleder oss at stadig flere får oppleve spennende reisemål til lave priser.”
Skrevet av: Harald Olsen
Selskapet har i løpet av de tre siste månedene startet opp 16 nye ruter, og har tatt høyde for at nye ruter trenger tid til å etablere seg. En del av utenlandsrutene, som for eksempel München og Düsseldorf er typiske forretningsruter som trenger tid, men man er absolutt fornøyd med utviklingen så langt.
I midten av mai så man en svikt i antall reisende på grunn av de omfattende problemer med gjennomføring av sikkerhetskontroll, især på Oslo Lufthavn. Dette har rettet seg noe, men i tillegg er det fortsatt betydelig problemer med avvikling av trafikken, særlig på de nordgående ruter. Dette har påført selskapet store kostnader og de reisende betydelig ulemper.
• Total passasjertrafikk (RPK) økte med 38 % i forhold til mai 2005.
• Total kapasitet (ASK) økte med 43 % i forhold til mai 2005.
• Kabinfaktoren var 75 % mot 78 % i mai 2005, en reduksjon på 3 %-poeng.
• For mai forventer selskapet en yield i størrelsesorden NOK 0,71.
Økningen i passasjertrafikk, produksjon og passasjervolum henger sammen med selskapets ekspansjon og oppstart av nye ruter i perioden juni 2005 til mai 2006, samt tilpasning av produksjonen og stadig økende passasjertilgang.
Passasjertrafikken innenlands hadde en økning på 46 % samtidig som kapasiteten hadde en økning på 39 %. Kabinfaktoren ble 75 % mot 72 % i samme periode i fjor. Trafikken innenlands er i hovedsak påvirket av en produksjonsøkning i størrelsesorden 30 % for selskapets ruter fra Oslo til henholdsvis Stavanger, Bergen og Trondheim. I tillegg er ruten Stavanger-Bergen nylig blitt startet opp.
Utenlands økte passasjertrafikken 34 % samtidig som kapasiteten er økt 46 %. Kabinfaktoren ble 75 % mot 82 % i perioden i fjor. Utviklingen henger i hovedsak sammen med innarbeidelse av selskapets ekspansjon de tre siste måneder som teller 16 nye ruter.
For mai forventer selskapet en yield-økning på 2 % sammenlignet med mai 2005. Yieldutviklingen henger i hovedsak sammen med en økt andel ruter med relativt sett høyere yield. Salg over internett var i mai 83 %.

Andre nyheter

Wizz Air med ny rute fra Torp

Jan-Kåre Folstad

Air Leap ønsker å etablere seg på Notodden

Steffen Sundt

Testing av elfly snart i gang mellom Østersund og Røros

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer