1.3 C
Oslo
22/01/21
Hangar.no
Foto: Havarikommisjonen RUSSLAND

Ny video viser utbrent Sukhoi på innsiden etter brannen

Den russiske havarikommisjonen har publisert en video som viser hvor utbrent Sukhoi Superjet-flyet fra Aeroflot er etter brannen som oppstod etter landingen i Moskva søndag.

SE VIDEO NEDERST I SAKEN

Videoen som er filmet den påfølgende dagen, mandag 7. mai, avslutter med et nærbilde av utbrente vrakdeler, der flyets såkalte svarte boks, ferdskriveren tydelig kan sees i det utbrente vraket.

Den russiske havarikommisjonen bekrefter overfor russiske medier at de fleste av de rundt 40 som omkom døde av røykforgiftning. Det skal nå undersøkes hvorvidt materialer i kabinen og i flyets isolasjonsmaterialer kan ha utviklet giftig røyk. Materialer ombord i kommersielle passasjerfly skal være produsert på en slik måte at de ikke avgir giftig røyk i forbindelse med en brann.

Russiske myndigheter har valgt ikke å sette Sukhoi Superjet-flyene som opereres i Russland på bakken etter ulykken. Flere eksperter har tatt til ordet for at flytypen må settes på bakken inntil årsaken til at flyet havarerte etter en nødlanding er avklart.

Det er også startet flere opprop med signeringen av krav på Internett fra publikum om å sette flyene på bakken. Over 200.000 signeringer om å sette flyene på bakken er sålangt blitt registrert.Russiske myndigheter sier at de ikke kan la seg påvirke av hva enkelte mener, og at det er opptil det russiske transportministeriet å avgjøre om flyene bør settes på bakken.

Operatøren av det havarerte flyet, Aeroflot, har kansellert en rekke flyvninger de siste dagene etter ulykken som skulle ha blitt operert av flytypen. Selv om russiske myndigheter velger å ikke sette flyene på bakken har selskapet selv mulighet til å la være å bruke flyene heter det i flere russiske medier.

Den «svarte boksen» sees tydelig i vrakrestene på slutten av videoen fra russiske myndigheter som er ute på Youtube.

Andre nyheter

Mistenker feil på autothrottle-systemet etter at 737 styrtet i Indonesia

Redaksjonen

West Atlantic 737 fikk skader etter hard landing

Redaksjonen

Prototype havnet i snøen etter bremsetest på rullebane i Russland

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer