Hangar.no
Sverige

Nye droneregler trådte i kraft i Sverige

Det siste året har flere potensielt farlige situasjoner oppstått der hvor droner er blitt observert for nært flyplasser i Sverige, blant annet Stockholm Arlanda. For å ivareta sikkerheten har man stengt rullebaner og dette har naturlig nok gitt forsinkelser og kanselleringer i flytrafikken. Nå har nye regler for droneflyvning i Sverige trådt i kraft fra 1. februar.

De nye reglene sier at det ikke er tillatt å operere en drone nærmere enn 5 km fra en rullebane eller nærmere enn 1 km unna en landingsplass for helikopter. Flyvning over kortere avstander er heller ikke tillatt dersom det kan påvirke og forstyrre en eventuell pågående redningsaksjon. 5 km avstand til nærmeste flyplass er også reglene som Luftfartstilsynet har satt i Norge.

Det er den svenske ekvivalenten til Samferdselsdepartementet som har satt disse nye reglene i kraft i Sverige, og nå gjelder de alle som opererer et ubemannet luftfartøy, som for eksempel droner. Reglene gjelder også private luftfartøy. Brudd på reglementet kan føre til bøter eller fengsling for dronepiloten.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

JAS-fly styrtet i Sverige – Piloten skjøt seg ut

SAS satte passasjerrekord i juli – Varsler dårligere resultat

Hans Olav Nyborg

SAS leier inn MD-80 fly fra DAT