Hangar.no
Foto>: Hans O. Nyborg

Nye feil oppdaget i oppdatert programvare på 737 MAX

Det var kanskje for godt til å være sant, at flyprodusenten Boeing var i mål med endringene i programvaren til flytypen 737 MAX. Nå er det oppdaget to nye feil som produsenten i Seattle må jobbe videre med, før det kan startes nye tester for å få flytypen godkjent.

I følge nyhetsbyrået Reuters er det to feil i programvaren som kjøres i Aerospace FCC-730 series-datamaskinene. De to feilene involverer hypotetiske feil i følge produsenten. Det er feil som kan oppstå rundt datamaskinens mikroprosessor som kan før til at tap av kontroll, kjent som runaway stabiliser,

Den andre feilen kan hypotetisk, igjen i følge Boeing, føre til at autopiloten deaktiveres under landing, og dermed kan forstyrre hele landingsprosessen i et kritisk øyeblikk.

I følge Boeing selv skal ingen av disse to mulige feilene ha noen tilknytting til MCAS-systemet, som feilet under de to ulykkene i 2018 og 2019 der to MAX-fly styrtet.

FAA sier i en pressemelding at de er i tett dialog med Boeing rundt de nye feilene som er oppdaget, og at produsenten må utbedre feilene slik at det tilfredsstiller kravene til å kunne få flyene godkjent.

Boeing fortsetter å presisere at flyene vil bli godkjent og kan fly igjen i løpet av juni måned.

Andre nyheter

Bestiller to 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Ryanair kjøper ytterligere 75 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Første MAX-flyene er godkjent for å fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer