Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Nye korona-tiltak for reiselivet kan skremme bort nye aktører i markedet

Etter at Wizz Air startet opp flyvninger innlands torsdag denne uken, kom det som trolig kan føre til at selskapet trekker seg ut igjen. Nye norske korona-tiltak fraråder unødvendige reiser innlands. Det vil trolig betyr at de nærmest tomme flyene Wizz Air fløy med torsdag, blir malen for de kommende ukene også.

Flyselskapet kunne ikke ha valgt et verre tidspunkt å starte opp sine innlandsruter i Norge på. Nå blir selskapets marginer borte over natten.

Regjeringen la torsdag frem reiseråd for fritidsreiser i Norge som sier at en skal unngå unødvendige innenlandsreiser. Arbeidsreiser som vurderes som nødvendige og reiser til fritidseiendommer som kan gjennomføres uten kontakt med andre er unntatt.

– Min beskjed til det norske folk er: Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre. Sammen kan vi snu den skumle utviklingen i smittetallene, men det krever at vi alle er med på en skikkelig dugnad de neste ukene, sier statsminister Erna Solberg.

Andre nyheter

Spørretime: Kaller Wizz Air for useriøst flyselskap

Hans Olav Nyborg

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer