10.1 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Nye problem for Boeing: FAA ber flyselskap sjekke 737NG for sprekker etter funn

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har i forbindelse med ombygging av godt brukte Boeing 737 i Next Generation-utgavene, funnet sprekkdanneleser som nå må sjekkes hos operatører av flytypen.

Det er i forbindelse med områdene på 737 der flykroppen blir sammenkoblet med vingene at sprekkdannelser nå er funnet. Flyet som det er funnet sprekker på har gjort unna 35.000 fly-sykluser, men er relativt nytt fly i forhold til alder.

Fra Boeing-manual

Boeing sier til KOMO News at det er i området som kalles pickle fork at sprekkene r funnet, noe som er høyst uvanlig og ikke skulle ha skjedd. Det bekymrer både flyprodusenten Boeing og FAA i USA at et fly som er såpass nytt har fått sprekker som er funnet nå.

Hverken Boeing eller FA kan si noe om omfanget i hvor mange NG-fly som må undersøkes, men Boeing skriver i et notat at de er i kontakt med kundene det gjelder og bistår i hvordan undersøkelsene må skje og på hvilke fly det er snakk om.

Funnene gjelder bare for NG-serien og for flytypene Boeing 737-600, 700, 800 og 900. Det gjelder ikke for 737 MAX eller Poseidon P8-flyene melder Boeing.

Fortsatt er det tidelig i fasen og selve omfanget av hvor mange fly og flyselskap som må undersøke området i 737 flyene for sprekker er ikke klart skriver FAA. Dette blir dermed nok en hodepine for flyprodusenten, som ikke bare har 737 MAX problemene å håndtere, men også Boeing 787, Boeing 767 KC-46 og Boeing 777-X problemer å hanskes med.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer