Foto: Hans O. Nyborg

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har i forbindelse med ombygging av godt brukte Boeing 737 i Next Generation-utgavene, funnet sprekkdanneleser som nå må sjekkes hos operatører av flytypen.

Det er i forbindelse med områdene på 737 der flykroppen blir sammenkoblet med vingene at sprekkdannelser nå er funnet. Flyet som det er funnet sprekker på har gjort unna 35.000 fly-sykluser, men er relativt nytt fly i forhold til alder.

Fra Boeing-manual

Boeing sier til KOMO News at det er i området som kalles pickle fork at sprekkene r funnet, noe som er høyst uvanlig og ikke skulle ha skjedd. Det bekymrer både flyprodusenten Boeing og FAA i USA at et fly som er såpass nytt har fått sprekker som er funnet nå.

Hverken Boeing eller FA kan si noe om omfanget i hvor mange NG-fly som må undersøkes, men Boeing skriver i et notat at de er i kontakt med kundene det gjelder og bistår i hvordan undersøkelsene må skje og på hvilke fly det er snakk om.

Funnene gjelder bare for NG-serien og for flytypene Boeing 737-600, 700, 800 og 900. Det gjelder ikke for 737 MAX eller Poseidon P8-flyene melder Boeing.

Fortsatt er det tidelig i fasen og selve omfanget av hvor mange fly og flyselskap som må undersøke området i 737 flyene for sprekker er ikke klart skriver FAA. Dette blir dermed nok en hodepine for flyprodusenten, som ikke bare har 737 MAX problemene å håndtere, men også Boeing 787, Boeing 767 KC-46 og Boeing 777-X problemer å hanskes med.

ANNONSE
Forrige artikkelFAA skal gjennomføre test med evakuering av flykabiner i USA – Frykter for sikkerheten til reisende
Neste artikkelKvinne åpnet nødutgang – Ville ha frisk luft