6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Nye ruter i kø for oppstart ved Gøteborg Landvetter

Internasjonal flytrafikk på Göteborg Landvetter lufthavn fortsetter å vokse. I løpet av de siste dagene har fire nye europeiske direkteruter blitt lansert, til Wien, Gdansk, Budapest og i dag Katowice.

Sammen med de nye rutene som har startet nå, ble det offentliggjort ytterligere fire nye direkteruter. Søndag 27. oktober begynte Lauda Air å fly til Wien, mens Ryanair lanserte service til Gdansk, raskt etterfulgt av rute til Budapest, i tillegg til Katowice.

Nye ruter som kommer inkluderer Torino og Grenoble med Norwegian, Berlin med Braathens Airways (BRA), og Hamburg med Eurowings, de to sistnevnte skal lanseres i slutten av mars 2020. Det tyske markedet er viktig for Vest-Sverige, og så mange som seks flyselskaper flyr nå til og fra Göteborg: Czech Airlines og Eurowings til Hamburg, Lufthansa til Frankfurt og München, Lauda til Stuttgart, og easyjet og BRA til Berlin.

Hamburg og Tyskland generelt har blitt stadig mer attraktive de siste årene. Passasjervolumet mellom Gøteborg og Hamburg er doblet siden 2016, og interessen fortsetter å vokse. Tyskland er det største internasjonale markedet for avgangs passasjerer, med mer enn 30 prosent av dem forretningsreisende. For besøkende som ankommer Gøteborg-regionen talt i antall gjestedøgn, er Tyskland det nest største markedet og et som har vist fortsatt jevn vekst i 2019.

Ryanair vokser raskest på Göteborg Landvetter, og den irske aktøren fortsetter å utvide. Ryanair står for tre av rutene som ble lansert i løpet av uken: Gdansk, Katowice og Budapest. I mellomtiden er fem eksisterende ruter omgjort til helårs ruter: Barcelona, ​​Dublin, Manchester, Praha og Milano.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer