Internasjonal flytrafikk på Göteborg Landvetter lufthavn fortsetter å vokse. I løpet av de siste dagene har fire nye europeiske direkteruter blitt lansert, til Wien, Gdansk, Budapest og i dag Katowice.

Sammen med de nye rutene som har startet nå, ble det offentliggjort ytterligere fire nye direkteruter. Søndag 27. oktober begynte Lauda Air å fly til Wien, mens Ryanair lanserte service til Gdansk, raskt etterfulgt av rute til Budapest, i tillegg til Katowice.

Nye ruter som kommer inkluderer Torino og Grenoble med Norwegian, Berlin med Braathens Airways (BRA), og Hamburg med Eurowings, de to sistnevnte skal lanseres i slutten av mars 2020. Det tyske markedet er viktig for Vest-Sverige, og så mange som seks flyselskaper flyr nå til og fra Göteborg: Czech Airlines og Eurowings til Hamburg, Lufthansa til Frankfurt og München, Lauda til Stuttgart, og easyjet og BRA til Berlin.

Hamburg og Tyskland generelt har blitt stadig mer attraktive de siste årene. Passasjervolumet mellom Gøteborg og Hamburg er doblet siden 2016, og interessen fortsetter å vokse. Tyskland er det største internasjonale markedet for avgangs passasjerer, med mer enn 30 prosent av dem forretningsreisende. For besøkende som ankommer Gøteborg-regionen talt i antall gjestedøgn, er Tyskland det nest største markedet og et som har vist fortsatt jevn vekst i 2019.

Ryanair vokser raskest på Göteborg Landvetter, og den irske aktøren fortsetter å utvide. Ryanair står for tre av rutene som ble lansert i løpet av uken: Gdansk, Katowice og Budapest. I mellomtiden er fem eksisterende ruter omgjort til helårs ruter: Barcelona, ​​Dublin, Manchester, Praha og Milano.

ANNONSE
Forrige artikkelAir Canada-piloter landet uten å ha hørt godkjennelse fra flygeleder
Neste artikkelEU skal etterforske spansk flyselskap etter flykjøp for statlige penger